biznis
6

Put ka lakšem sticanju znanja i prakse – ljetna škola EdIT

Klix.ba
ComTrade BiH organizira besplatnu ljetnu školu pod nazivom EdIT 2014. koja se održava u Sarajevu i Banjoj Luci.

Prijavili su se studenti i studentice tehnoloških i informatičkih nauka sa svih fakulteta u BiH, i – što je jako bitno – sa bilo koje godine studija. Kao odlična praksa i način sticanja znanja, EdIT može biti odskočna daska svim polaznicima za uspješnu buduću karijeru!

Ljetna škola EdIT 2014, koju organizira kompanija ComTrade BiH, održava će se od 7. do 18. jula 2014. godine. Škola se odvija u prostorijama naše firme na dvije lokacije, i to u Sarajevu i Banjoj Luci. U veoma društvenom i animirajućem okruženju, studenti i studentice će se moći upoznati sa novim razvojnim tehnologijama i unaprijediti već stečeno znanje. Škola osim praktičnog i zanimljivog dijela studentima nudi i priliku da ostvare kontakt sa kompanijom Comtrade, s tim da će oni najbolji imati i šansu za zaposlenje u našoj firmi.

Projekt EdIT ima za cilj da pruži mladim ljudima mogućnost da se stručno usavršavaju i da ostvare praksu na teoretski stečenom znanju. Naši zaposlenici i stručnjaci drže predavanja na odabranu temu, a polaznici interaktivno učestvuju u ljetnoj školi. Ove će godine u Sarajevu je tema "Primjena NFC tehnologije u mobilnim aplikacijama“. Tehnologije koje se koriste su Java i C#. Projekat je vođen korištenjem SCRUM metodologije, uz obavezan timski rad, a razvojno okruženje je Visual Studio Windows Forms i Eclipse.

EdIT je otpočeo sa radom 1996. godine i od tada je izrastao u tradicionalni program prakse koji se svakog ljeta održava širom regiona (Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora). Ljetna škola se pokazala kao odličan način za uspostavljanje saradnje sa budućim stručnjacima te je upravo EdIT mnogima bio odskočna daska za početak uspješne IT karijere. Ljetna škola EdIT okuplja najbolje studente tehničkih fakulteta i viših škola, a od 2008. godine i studente ekonomskih nauka koji se pripremaju za poslove u vezi sa prodajom IT rješenja.

Opis projekta i ostale informacije dostupne su na zvaničnoj web-stranici te na Facebook.