Novi računarski brend
0

Prvi put na bh. tržištu računari za automobile

Sarajevo-x.com
Establish je jučer predstavio novi računarski brand - e-tech liniju računara koja je dizajnirana za poslovne i kućne korisnike te je u potpunosti funkcionalnošću i cijenom prilagođena korisnicima.

Do kraja godine, ova članica ASA grupacije planira na tržište izaći i sa redizajniranim modelom ovog brenda koji se ogleda u atraktivnom kućištu, zatim desktop varijantom e-tech računara, e-tech računarom namijenjenim za rad na grafici, ali i malim PC-em koji je najoptimalnije rješenje za stolne radne površine. Također je u planu plasman linije notebooka, dodataka za PC i Car PC-a, računara za automobile koji će ujedno biti i prvi na tržištu Bosne i Hercegovine.

"Ovaj računar se može koristiti i tokom vožnje po makadamskim putevima“, izjavio je Dean Muzička, rukovodilac Odjela za sistemsku administraciju Establisha.

Kupcima je u ponudi i mogućnost samostalnog odabira komponenti njihovog budućeg računara. Svi modeli računara bazirani su na Intel platformi, Foxconn šasiji i matičnoj ploči. Kako bi klijenti dobili siguran i kvalitetan proizvod, ovi računari se testiraju 40 sati te se na njih daje garancija od 12 do 36 mjeseci. U prodajnoj ponudi zasada se nalaze tri modela računara.

Business Start je osnovni paket sa najpovoljnijom cijenom koji zadovoljava sve Office potrebe korisnika, Business Office Start za naprednije korisnike koji intenzivno koriste računar i Business Office Pro, model sa Quad Core Intel procesorom koji je namijenjen isključivo profesionalcima. Iskoristivši partnerstvo sa Dell-om Establish prvi u BiH nudi i Dell Studio Hybrid računare izvanrednog dizajna.

Establish ima 32 uposlenika koji nude poslovno, pravno, te savjetovanje iz oblasti informacionih tehnologija, zatim usluge razvoja novih aplikacija, usluge integracije sistema i mreže te implementaciju poslovnih rješenja u navision platformi. Nedavno otvorena prodavnica Establish-a u zgradi ASA grupacije poslovanje ove članice proširila je i na sklapanje i prodaju e-tech računara, ali i na mogućnost savjetovanja o kupovini računara prilagođenog potrebama klijenta.