Sarajevo
0

Prva sjednica Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH kojom je predsjedavao Bičakćić

FENA
Na prvoj sjednici Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH izabranog na Osmoj Skupštini Društva, kojoj je poslije ostavke Zehrudina Sikire predsjedavao Edhem Bičakćić, doneseno je nekoliko odluka koje će omogućiti normalan i efikasan nastavak poslovanja JP EPBiH.

Tokom rada članovi NO usvojili su više odluka kojima se omogućava efikasniji rad Uprave JP EPBiH uključujući Pravilnik o radu i Pravilnik o zaštiti na radu koji su usklađeni sa novim Kolektivnim ugovorom, te prihvaćen izmijenjeni pravilnik o organizaciji Društva i Uprave.

Usvojen je zaključak da se pokrene procedura javnog oglašavanja za popunu i kompletiranje Uprave a razmatran je i izvještaj Komisije za izbor i imenovanje generalnog direktora.

Odlučeno je da se od Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije zatraži mišljenje o predloženom kandidatu u skladu sa zakonom.

Jedan od zaključaka je i da se pripremi primopredajni zapisnik prethodne Uprave Društva te da se na dnevnom redu naredne sjednice Nadzornog odbora nađe i ocjena rezultata poslovanja u 2007. godini.

Na sjednici je usvojeno i nekoliko odluka i zaključaka vezanih za poslovanje JP EPBiH, a dogovoreni su i pravci djelovanja Nadzornog odbora u narednom periodu.

Odlučeno je,također, da se Deveta Skupština Društva sazove krajem marta ove godine, a kojoj će predsjedavati Edhem Bičakćić, saopćeno je u subotu iz JP EPBiH.