Unioninvestplastika
0

Prva mašina za bakroštampu u BiH

FENA
Unioninvestplastika nabavila je i u rad pustila mašinu za duboki tisak u devet boja, poznatu kao bakroštampu, koja se koristi prilikom proizvodnje fleksibilne ambalaže i koja je prilagođena osobitostima moderne štamparije.

Kako se navodi u saopćenju Unioninvestplastike riječ je o prvoj mašini za bakroštampu koju je nabavila jedna štamparija iz BiH, a njenom nabavkom nestala je potreba da se ova vrsta najsavremenije štampe traži u zemljama okruženja, kao što je do sada bio slučaj. Investicija je vrijedna više od milion eura.

"Glavni razlog zbog koje se krenulo u ovu veliku investiciju bila je želja da našim kupcima pružimo mogućnost da svoj proizvod obogate još kvalitetnijom ambalažom, koja će biti postojanija i atraktivnija. Sada smo u mogućnosti svojim klijentima ponuditi sve ono što mogu i renomirane štamparije na Zapadu“, objasnio je Semir Prguda, direktor Unioninvestplastike.

Dodao je da je u ovom trenutku moguća izrada na svim mono materijalima koji se koriste za izradu PP etiketa i shrink slleva, kao i svih vrsta dupleksa s unutrašnjom štampom koja se ponajprije koristi za pakovanje riže, šećera, flipsova, čipsova, vakuumirane ribe, deterdženata te svih vrsta tripleksa koji se koriste za pakovanje kafe, začina, šampona, kozmetičkih krema.

U Unioninvestplastici, kako ističu iz te kompanije, u toku je i investicija u novi flekso stroj od 10 boja, kako bi postojeći, ali i novi kupci koji imaju potrebe za manjim serijama dobili istu visoku kvalitetu usluge.

Unioninvestplastika renomirana je štamparija, poznata u širem području regije, kako u području fleksibilne ambalaže tako i u offsetu, gdje pruža mogućnost tiska na roto strojevima za novinski i revijalni tisak, kao i za duhanski tisak, zajedno s kompletnom doradom.