biznis
0

Promocija turizma na Sajmu šljive u Gradačcu

Sarajevo-x.com
Almazaga Ćatović
Almazaga Ćatović
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i ove godine će promovirati turističke potencijale na privredno – kulturnoj manifestaciji "Sajam šljive" koji će se održati u Gradačcu od 29. augusta do 3. septembra 2007. godine.

Turistička zajednica će instalirati štand na kome će posjetioci sajma moći dobiti informacije o turističkim destinacijama na ovom području. Ova aktivnost se provodi u okviru strateškog opredjeljenja TZ TK-a da se turistička ponuda promovira na javnim masovnim skupovima, a zahvaljujući višegodišnjoj uspješnoj saradnji sa organizatorima ove značajne tradicionalne gradačačke privredno – kulturne manifestacije.

-Na gradačačkom Sajmu šljive Turistička zajednica će staviti akcenat na promociji tuzlanskog Panonskog jezera kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija na širim prostorima i promociji gradačačke Banje Ilidža sa novim sadržajima. Za posjetioce će biti upriličene javne prezentacije ovih ali i drugih turističkih destinacija, te će biti ponuđen besplatan propagandni materijal o turističkim sadržajima na području Tuzlanskog kantona, izjavio je direktor Turističke zajednice TK-a, Almazaga Ćatović.

Posjetiocima "Sajma šljive" u Gradačcu, Turistička zajednica TK-a će podijeliti dio od 50.000 besplatnih razglednica, a na sajmu će biti i predsjednik Turističke zajednice F BiH, Šemsudin Džeko, koji svojim prisustvom daje dodatni značaj promociji turističkih potencijala na ovim prostorima.