TV1 vlasnik Nove mreže
0

Program 11 TV-stanica signalom pokrio BiH

Sarajevo-x.com
Prva news televizija u Bosni i Hercegovini TV1 postala je vlasnik kompanije "Nove mreže", koja je registrovana pod novim imenom TV1 Mreža, saopćeno je iz ove TV-kuće.

Program ove TV-mreže zajedno prenosi 11 televizijskih stanica. Osim RTM, TV1 prenose i televizije TV Alfa, KANAL 3, RTV TK, HIT Brčko, OSM Pale, HTV OSCAR C, NTV 101 Sanski Most, Behar TV, a odnedavno i RTV USK.

Time je terestrijalno (zemaljskim odašiljačima) postignut doseg pokrivenosti 90 posto teritorije BiH, kakav imaju i druge velike TV-stanice u BiH, što je potvrđeno u zvaničnim sharovima i rejtinzima već emitovanog programa.

Gledaoci Mreže odnedavno uživaju u izuzetno popularnom programu u okviru nove jesenje sheme.

"TV1 je još jednom potvrdila kako pretendira da postane ozbiljan lider na bh. medijskom tržištu. Nakon nedavne modernizacije, novog kino ugođaja - emitiranja slike u formatu 16:9, kao i kupovine najatraktivnijeg i najgledanijeg serijskog, filmskog i sportskog programa", saopšteno je iz ove TV-kuće.

Uprava RTM TV je demantirala navode u nekim medijima da je to samo kablovska televizija, jer posjeduje dozvolu za zemaljsko emitovanje.

TV1