Zenica
0

Proglašeni pobjednici takmičenja za najbolje poslovne planove

FENA
Sinoć je u Metalurg City Centru održano proglašenje pobjednika 2. takmičenja za najbolje poslovne planove 2008. koje je organizirao Business Start - up Centar Zenica.

Prijavljeno je bilo 67 poslovnih ideja, a 50 najboljih ostvarilo je pravo na vrijedne nagrade. Ukupni nagradni fond iznosi 275.000 eura.

Između ostalih, nagrade su: vaučeri za konsultacije u vrijednosti 2.500 eura, mikrokrediti u iznosu od 2.500 eura sa grejs periodom od 6 mjeseci i minimalnim kamatnim stopama.

Četrdeset nagrađenih dobit će refundaciju troškova registracije, odnosno preregistracije poslovnog subjekta. Specijalne nagrade, koje podrazumijevaju vaučere za konsultacije, vrijedne po 2.500 eura, mikrokredit u iznosu od 10.000 eura, refundaciju troškova registracije poslovnog subjekta dobili su Haris Havić, Mehmedalija Begić i Salhudin Hakulija, kojim je nagrade uručio Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona.

Među deset prvongrađenih još su poslovni planovi čiji su autori: Vahid Heldov, Jasmin Amidžić i Edis Karavašić, Edis Čauš, Nadira Sivić, Senad Muslić, Izudin Mašić i Bedin Pivić.

Autori poslovnih planova su osobe iz Zenice, Maglaja, Zavidovića, Kaknja, Visokog, Kiseljaka, Travnika, Žepča i Viteza.