biznis
0

ProCredit Bank u 2006. poslovala uspješno u svim bankarskim segmentima

FENA
ProCredit Bank je u prethodnoj godini zabilježila rast u svim segmentima poslovanja, izjavio je danas u Sarajevu Peter Moelders, direktor ProCredit Bank, prezentirajući rezultate poslovanja za 2006.

Netodobit Banke veća je za milion KM od planirane, kreditni portfolio je porastao za više od 46 posto, na 229 miliona KM, dok depoziti bilježe porast od 94 posto, na 177 miliona KM.

„Rezultati koje je Banka postigla pokazuju da je veliki broj malih i srednjih preduzeća, poljoprivrednih proizvođača i fizičkih osoba prepoznao naš jedinstveni pristup da budemo 'banka iz susjedstva' zbog čega su nas odabrali za svog partnera. Naša usluga za klijente i pristup, gdje male poduzetnike vidimo kao glavne pokretače ekonomskog razvoja, zasigurno su bili ključ uspjeha", rekao je Moelders.

Kako je istaknuto, u 2006. ProCredit Bank otvorila je i devet novih poslovnica, dok je do kraja godine planirano otvaranje još šest i povećanje broja uposlenika sa sadašnjih 700 na 850 do 900.

Naglašeno je kako Banka u prva četiri mjeseca ove godine već bilježi dobre poslovne rezulatet u svim segmentima, i da oni premašuju plan Banke.

Desetogodišnjicu postojanja u BiH ProCredit Bank, kako je istaknula Maja Hrnjić, konsultantica Uprave Banke, obilježit će tokom juna zajedno s klijentima Banke i građanima BiH organiziranjem „Dana male privrede" u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Banjoj Luci, Brčkom i Bihaću.

"Drago nam je da će upravo ProCredit Bank dati mogućnost svojim brojnim klijentima da prezentiraju domaće proizvode i dodatno unaprijede svoju proizvodnju i prodaju", izjavila je Hrnjić.

Povodom obilježavanja ovog jubileja proCredit Bank pripremila je i atraktivan TV spot.