biznis
0

ProCredit Bank pripremila novi poslovni paket bankarskih usluga

FENA
ProCredit Bank danas je za sve registrirane firme ponudila poslovni paket bankarskih usluga kreiran u skladu s potrebama tog privrednog segmenta.

Paket se sastoji od palete bankarskih usluga kako za firmu, tako i za uposlenike firme, a najzanimljivija je kreditna linija ProBiznis s fiksnom kamatnom stopom, saopćeno je iz Procredit Bank.

Poslovni paket je namijenjen sudski i općnski registriranim firmama u PDV sistemu koje aktivno posluju najmanje šest mjeseci.

Pored ProBiznis kredita, kako se navodi u saopćenju Banke, firme mogu izabrati kredit po tekućem računu, usluge domaćeg i međunarodnog platnog prometa, dokumentarno poslovanje – garancije i akreditive, elektronsko bankarstvo, oročene depozite, itd.

Banka dodatno daje mogućnost ugovora o okvirnom kreditu koji predstavlja sporazum između Banke i klijenta kojim se definiše maksimalna zaduženost klijenta u Banci za određeni period.

Okvirni kredit, kako se ističe, može sadržavati sve vrste kredita za pravne osobe koje Banka nudi te garancije i akreditive.

"Nastojimo biti pouzdan partner našim klijentima koji će im pomoći u donošenju pravilnih finansijskih odluka. Privrednicima nudimo stabilnost i odgovorno bankarsko poslovanje. S tim u vezi kamatne stope na kredite su fiksne, jer želimo osigurati stabilnost malim i srednjim preduzećima čije je poslovanje posebno osjetljivo na eksterne utjecaje. Želimo istaknuti da su u toku i pregovori vezano za nove kreditne linije koje će osigurati podršku privredi i stanovništvu“, izjavio je Senad Redžić, izvršni direktor ProCredit Bank.