Privreda
0

Znatno bolja posjeta sajmu bh. privrede nego prethodnih dana

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U sklopu Dana Kantona Sarajevo organizira se i sajam bh. privrede na Vilsonovom šetalištu, a danas trećeg dana od otvaranja ove manifestacije posjećenost je bolja nego prethodnih dana, vjerovatno i zbog poboljšanja vremenskih prilika.

Admir Kapo, predsjednik Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće”, kazao je da firme dolaze iz raznih industrijskih oblasti da bi građani mogli kupiti proizvode kojih nema u tržnim centrima.

"Konstantno potenciramo temu 'kupujmo domaće', koja bi trebala biti prioritet svakom građaninu, s obzirom na to da je to nešto što može donijeti ekonomski boljitak svima nama. Cijene proizvoda su sajamske, odnosno nešto niže nego uobičajeno", dodaje Kapo.

Na ovom sajmu koji traje do 9. maja, učestvuje 30-ak firmi iz BiH, a otvoren je svaki dan od 9 do 17 sati.

"Danas je treći dan sajma i posjećenost je znatno bolja nego jučerašnja. Neki izlagači, zbog kiše jučer nisu htjeli ni otvarati svoje štandove", kazao je Kapo.

Naglasio je da je cilj sajma promoviranje domaćih firmi i njihovih proizvoda, budući da je vrlo bitno pozivati građane da kupuju domaće proizvode jer na taj način osiguravaju bolji ekonomski ambijent za sebe.