Privreda
0

Ytong kuća i "Ytongraonica" u subotu spremni za posjetitelje

Klix.ba
U organizaciji kompanije Xella BH, ispred BBI centra u toku su završni radovi na izgradnji Ytong pokazne niskoenergetske kuće, te će od subote 20. aprila 2013. biti spremna za razgledanje, dok će također od 10 sati ispred BBI centra početi sa radom “Ytongraonica” – igraonica za najmlađe posjetitelje.

Do 28. aprila zainteresirani posjetioci će od 10 do 18 sati moći pogledati Ytong kuću, a Ytongraonica će u istom terminu biti na raspolaganju najmlađima do 27. aprila 2013.

"Budući da je Ytong pokazna niskoenergetska kuća porodični objekat, postavljanjem Ytongraonice željeli smo pokazati brigu i za najmlađe 'graditelje', ali i da roditeljima olakšamo posjetu našem izgrađenom objektu", istakao je Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje kompanije Xella BH. U Ytongraonici djeci će na raspolaganju biti igračke iz Ytong kolekcije, blokovi i bojice za crtanje, bazen sa pijeskom, te mali stolovi i stolice, dok će domaćin Ytongraonice biti pedagog, a Ytongraonica će imati svoj program, što će mališanima olakšati druženje i kreativnu igru.

Inače, od 9. aprila ispred BBI centra traje gradnja Ytong pokazne niskoenergetske kuće i posjetitelji su mogli uživo pratiti izgradnju ovog modernog objekta koji štedi energiju i prilikom grijanja i prilikom hlađenja, pri čijoj gradnji se mogu vidjeti brojne inovacije koje predstavljaju gradnju budućnosti. Uporedo, stručni savjetnici sa zadovoljstvom i stručnošću i dalje će odgovarati na brojna pitanja o svim prednostima Ytong pokazne niskoenergetske porodične kuće. U gradnji kuće korištena je Ytong paleta materijala proizvedenih isključivo od prirodnih sirovina, kojima je moguće ostvariti najsavremenije kriterije ekološke, niskoenergetske gradnje.

“Pozivamo sve zainteresirane za najmoderniji sistem gradnje koji štedi energiju i do 50 posto, da posjete Ytong pokaznu niskoenergetsku kuću, pravi porodični objekat čija je gradnja moguća po mjeri svih ukućana, a u skladu sa svjetskim trendovima o zaštiti okoliša”, poručio je Begić, napominjući da Ytongraonica omogućava roditeljima obilazak objekta bez brige za svoje najmlađe.

Xella BH je 2012. godine pokrenula projekat gradnje i prezentacije pokaznih Ytong niskoenergetskih kuća, s namjerom da budućim graditeljima i investitorima pokaže mnogobrojne prednosti Ytong gradnje porodičnih niskoenergetskih objekata. Također, cilj ove akcije je razvijanje svijesti o ekologiji kao jednom od prvih preduvjeta za kvalitet življenja. Slična akcija realizirana je u Tuzli u junu prošle godine uz veliko zanimanje javnosti.