Privreda
31

Wiener osiguranje svečano obilježilo početak novog poglavlja u BiH

(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Osiguravajuća kuća Wiener osiguranje u četvrtak je prijemom za 200 gostiju iz oblasti biznisa, privrede, medija i javnog života u hotelu Europe u Sarajevu svečano obilježila početak poslovanja pod novim imenom Wiener osiguranje Vienna Insurance Group, pod kojim je ozvaničen rad 1. februara 2014.

Sa ciljem da bh. javnosti približe ključne prednosti u poslovanju pod okriljem vodeće grupacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, zvanicama su se obratili Rudolf Ertl, član Nadzornog odbora Vienn a Insurance Group, Miroslav Miškić, generalni direktor Wiener osiguranja, kao i Goran Mandić, član Upravnog odbora Wiener osiguranja, dok se u ime Agencije za nadzor osiguranja FBiH obratio i direktor Adnan Delić.

Promjenom imena u Wiener osiguranje Vienna Insurance Group ad otvoreno je novo poglavlje u poslovanju ove osiguravajuće kuće sa više od dvije decenije iskustva i povjerenja u BiH.

"Imamo velike i ambiciozne planove kada je riječ o utvrđivanju naše pozicije na domaćem tržištu. Gledamo daleko u budućnost i u skladu s tim smo radili na ovoj reorganizaciji i unapređivanju, kako samog poslovanja, tako i ponude i pristupa klijentima", rekao je Miškić.

Wiener osiguranje u prilici je svim građanima BiH ponuditi vrhunske proizvode iz oblasti životnog i neživotnog osiguranja prema standardima VIG grupacije.

"Novo poglavlje Wiener osiguranja označava jedinstven spoj međunarodnog kvaliteta zasnovanog na individualnom pristupu klijentu i lokalnog iskustva koje se ogleda u poznavanju tržišta i potreba naših građana", zaključio je Mandić podsjećajući da Wiener osiguranje u BiH posluje kroz mrežu od osam filijala i 50 poslovnica i ekspozitura.

Grupacija Vienna Insurance Group slijedi poslovnu strategiju oslanjanja na održivi razvoj prilikom kojeg se teži kontinuiranom i dugoročnom povećanju prohoda i premija, a u Wiener osiguranju imaju izvrsnog partnera za ostvarenje poslovnih ciljeva. O značaju ulaska na bh. tržište tako važne grupacije govorio je Adnan Delić, direktor Agencije za nadzor osiguranja u FBiH.

Naglasivši da je društveno odgovorno poslovanje temelj vrijednosti Wiener osiguranja, Goran Mandić je uručio donaciju neophodne računarske opreme Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo.

VIG je najveća osiguravajuća grupacija u Centralnoj i Istočnoj Evropi sa tradicijom dugom 190 godina, koja generiše godišnji premijski prihod veći od devet milijardi eura, zapošljava 25.000 radnika i ostvaruje godišnju dobit veću od 500 miliona eura.