Privreda
673

U Tuzli se gradi najveći trgovački centar u BiH koji će zapošljavati više od 200 ljudi

Piše: Er. M.
Foto: Grad Tuzla
(Foto: Grad Tuzla)
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović članovima uprave kompanije Bingo uručio je dozvolu za izgradnju objekta Bingo City Centra čija površina će iznositi 38.498,63 m2, a gradit će se na lokalitetu Kreka na tri etaže.

"Bingo City centar ima višestruki značaj za Tuzlu jer će realizacija ovog ambicioznog projekta ponuditi veliki broj radnih mjesta, kako u kompaniji Bingo, tako i u malim i srednjim preduzećima koja sarađuju sa ovom kompanijom", kazao je Imamović.

On je dodao da će to biti tokom same izgradnje objekata, ali i nakon otvorenja trgovinskog centra.

"Grad Tuzla će ovim objektom dobiti jedan savremeni trgovinski centar po uzoru na velike svjetske i evropske gradove i zahvaljujem se kompaniji Bingo što će najveći objekat graditi upravo u svom rodnom gradu. Kompanija Bingo je već uplatila 1,5 miliona KM rente u budžet Grada Tuzle, što će biti iskorišteno za izgradnju 25 putnih pravaca", rekao je Imamović.

Tatjana Paunoska iz Marketing službe Binga saopćila je da tržni centar u svom sastavu ima Hipermarket Bingo površine 6.000 m2, restoran Bingo s igraonicom i ljetnom baštom, kuglanu Bingo Bowling (Brunswick) sa 12 staza, Cinestar kino (sa 5 dvorana), te prodajne objekte najpopularnijih evropskih i svjetskih brendova.

"Osim kompleksa Panonskih jezera, očekujemo da i naš centar bude turistička atrakcija po kojoj će Tuzla biti poznata“, rekla je Paunoska.

Ona je za Klix.ba kazala kako će samo u okviru poslovnica biti otvoreno blizu 200 novih radnih mjesta ne računajući dodatna radna mjesta.

"Pripremni radovi su već završeni. Saradnjom s lokalnim vlastima smo veoma zadovoljni i koristim ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku Tuzle i generalno Gradu", dodala je Paunoska.

Po prijemu građevinske dozvole započet će i priprema za izvođenje radova na projektu Bingo City centra. Planirani rok za završetak radova je kraj ljeta 2016. godine.