Privreda
682

U Lukavcu otvoren wellness centar vrijedan 3,5 miliona KM

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U lukavačkom naselju Mosorovac, stotinjak metara od jezera Modrac, otvoren je savremeni wellness centar, koji će poslovati u okviru Motela Ahmedić.

Vlasnik centra Edin Ahmedić navodi kako je s gradnjom počeo 2010. godine i da je riječ o investiciji od 3,5 miliona KM.

"U centru je zaposleno 12 osoba, a nova radna mjesta ćemo otvarati u zavisnosti od obima posla. Riječ je o prvom wellness centru na području TK, koji je smješten izvan gradske buke i gostima omogućava ugodan boravak u prirodnom okruženju“, kaže Ahmedić.

Objekt sadrži šest luksuzno opremljenih soba i jedan apartman, kongresnu salu, caffe bar i restoran, a wellness centar se sastoji od bazena sa masažom, pećine sa sjedećim bazenom, finskom saunom, fitness salom i salama za masaže.

"Riječ je o novoj destinaciji koja će obogatiti našu turističku ponudu. Očekujemo da će ovaj centar posjećivati i građani iz susjednih država kao i da će se pozicionirati u oblasti sajamskog turizma", kaže direktor Turističke zajednice TK Hasan Sejdinović.

Centar je presijecanjem vrpce otvorio resorni ministar Senaid Hadžić, a svečanosti su prisustvovali privrednici iz TK i drugi važni gosti.