Privreda
107

Turkish Airlines povezao Sarajevo s azijskom stranom Istanbula

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Turkish Airlines (THY) uveo je let sa aerodroma Sabiha Gokcen, koji se nalazi na azijskoj strani Istanbula, za Sarajevo.

Danas je sletio prvi avion THY-a sa aerodroma Sabiha Gokcen na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, što je simbolično obilježeno rezanjem torte.

Direktor THY-a u BiH Ahmet Salih Kansu, kazao je da Istanbul ima blizu 15 miliona stanovnika, od kojih, oko 45 posto živi na azijskoj strani. 

“Uveli smo tri leta sedmično iz Istanbula sa aerodroma Sabiha Gokcen za Sarajevo. Na ovaj način, naši putnici iz Kuvajta, Ukrajine i ostalih destinacija, imat će direktan let sa Sabihe Gokcen za Sarajevo i obrnuto. Do sada smo imali 18 letova sedmično, a sada je taj broj porastao na 21“, rekao je Kansu.

On je istakao da su letovi za Istanbul iz Sarajeva uvedeni tokom radnih dana, srijedom i petkom i to u 12:40 sati, te u 17:35 sati u nedjelju. 

Kansu je istakao da je vrijeme letova organizovano prema željama turista, te pojasnio da su oni u toku sedmice u ranijim terminima, dok je u nedjelju uveden let popodne, kako bi turisti mogli što bolje iskoristiti vikend. 

“Kao THY, nastavit ćemo da radimo promociju BiH, kako u Turskoj, tako i u svijetu. BiH je postala nova i alternativna turistička destinacija u svijetu“, poručio je Kansu.

Letovi na azijsku stranu Istanbula prodavat će se po promotivnoj cijeni od 99 eura preko interneta, sa svim uključenim taksama, do 24. jula.