Privreda
0

Turističke agencije iz BiH predstavljaju svoju ponudu u Londonu

FENA
Predstavnici turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine: Zepter Passport, Green Visions i Una Bihać, specijaliziranih za programe avanturističkog, kulturnog i obrazovnog turizma, od 14. do 18. aprila boravit će u Londonu, gdje će svoju turističku ponudu predstaviti zainteresiranim britanskim tur operatorima i široj javnosti.

Posjetu i predstavljanje bh. turističkih agencija, kao i poslovne kontakte i pojedinačne poslovne susrete s relevantnim britanskim partnerima i medijima organizirao je i podržao USAID-Sida FIRMA projekt.

Zvanična prezentacija bh. turizma bit će upriličena 16. aprila u prostorijama Ambasade BiH u Londonu. Također, u organizaciji Ambasade BiH u Londonu 18. aprila bit će održana i Investiciono-trgovinska konferencija namijenja potencijalnim britanskim investitorima u BiH zainteresiranim za više privrednih oblasti, uključujući i turizam.

Cilj te posjete jest kreiranje interesa na britanskom turističkom tržištu za one vrste turističkih proizvoda koje je BiH u ovom momentu spremna ponuditi, kao i pripremanje novih programa u skladu s interesom britanskih operatora.

Iako se BiH može pohvaliti zanimljivim lokacijama i pristupačnim turističkim ponudama, broj britanskih turista koji dolaze u našu zemlju još je zanemarljiv, te je potrebno uložiti dosta napora i energije u odgovarajuću promociju bh. turističkih potencijala da bi se ova slika promijenila.

Velika Britanija je, poslije Njemačke, najveće emitivno turističko tržište u Evropi, a u ovom momentu BiH koristi samo 0,1 posto tog potencijala, saopćeno je iz USAID-Sida FIRMA projekta.