Privreda
254

Svjetski mediji prenijeli vijest o višemilionskoj investiciji u Trnovu

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je jučer potpisan Finalni ugovor o realizaciji projekta Prvog integrisanog turističkog grada "Buroj Ozone" u Trnovu, svjetski mediji prenijeli su ovu vijest uz različite komentare.

Agencijska vijest o višemilionskoj investiciji u Trnovu privukla je pažnju čitalaca širom svijeta. Mediji izvještavaju da je Bosna i Hercegovina u posljednje vrijeme postala magnet za investicije iz arapskog svijeta, te da je najavljena investicija jedna od najvećih u ovom dijelu Evrope.

Radovi na realizaciji ovog projekta trebali bi započeti u aprilu sljedeće godine. Guardian prenosi i izjavu izvršnog direktora kompanije "Buroj Property Development" Ahmeda Ismaila koji je rekao da se nada da će radovi biti okončani na vrijeme. On je dodao da je ovo njegov životni projekat jer je BiH turističko mjesto koje će tek biti otkriveno.

Mediji prenose da BiH posjećuje sve više turista sa Bliskog istoka te da upravo ovih dana treba biti svečano otvoreno naselje Sarajevo Resort Osenik koje su izgradili investitori iz Kuvajta.

Ipak, neki mediji pojavu gradnje ovakvih naselja nazivaju "bizarnom".