Privreda
0

Stolice iz Fojnice u izlozima švedske IKEA-e

Klix.ba
Najveći svjetski lanac trgovina namještaja IKEA nakon probne isporuke naručila je nove stolice bosanskohercegovačkog brenda namještaja MS&WOOD ("Majstori i drvo").

Tako će MS&WOOD stolice iz Fojnice krasiti evropske izloge ovog lanca namještaja, a radi se o visokokvalitetnijoj i cjenovno najviše rangiranoj stolici u asortimanu IKEA-e.

"Potvrda kvalitetu kompanije MS & WOOD još je veća, jer će naša stolica, prema najavama iz IKEA-e, biti isporučena i na tržište Sjeverne Amerike i Dalekog istoka, odnosno Japana. Ovo je još jedno priznanje bosanskohercegovačkoj industriji namještaja, ali i uspješnom poslovnom konceptu i strateškom opredjeljenju našeg većinskog vlasnika i menadžmenta. Osim toga, za ovaj poslovni uspjeh treba velikim dijelom su zaslužni i naši majstori, čije umjeće su prepoznali u najvećem lancu trgovina namještaja na svijetu", istakao je direktor kompanije MS&WOOD Hrusto Tupeković.

Saradnja kompanija MS&WOOD i IKEA-e početa je prije nepunih pet mjeseci. Na osnovu poslovnog ugovora koji je sklopljen, stvoreni su uvjeti za prodaju MS&WOOD proizvoda na tržištima EU i SAD-a. Novom narudžbom, saradnja i posao su prošireni i na druga svjetska tržišta, bez vremenskih i vrijednosnih limita.

Osim toga, u proizvodnom asortimanu će biti i četiri nova proizvoda koji će se naći u asortimanu IKEA tržnih centara.