Privreda
0

Šteta milion KM: Preduzeće "Premijer" iz Doboja počinje danas sa radom

SRNA
Dobojsko tekstilno preduzeće "Premijer" koje je, prema prvim procjenama, tokom poplava pretrpjelo materijalnu štetu od oko milion KM, počet će danas sa radom u smanjenom obimu, rekla je vlasnica ovog preduzeća Rankica Panić.

"Veliki je uspjeh kada u mrtvom gradu pokrenete jednu mašinu. Ipak, mora se biti obazriv i trezven prema svemu kada je riječ sigurnost radnika koji započinju proizvodnju u improvizovanim uslovima", rekla je Panićeva Srni.

Ona je navela da će danas u proizvodnji biti angažavano 30 radnika, dok će ostalih 50 raditi na uređenju kompleksa preduzeća.

"Na nama je velika odgovornost i obaveza da pronađemo način kako da krenemo dalje i ispoštujemo poslovne partnere i unaprijed ugovorene poslove ili završimo započete", istakla je Panićeva.

Prema njenim riječima, stanje u kojem se preduzeće nalazi nakon poplava ne daje previše optimizma, jer je proizvodnja uništena.

"Prvi sprat je potpuno uništen, a sa njim i mašinski park, kompresorska i trafostanica, krojačnica i drugi prateći objekti sa magacinskim zalihama gotove robe i repromaterijala", kaže Panićeva, koja je i član Savjeta dobojskih privrednika formiranog za popis štete i izrade sanacionog plana.

Ona ukazuje da je oporavak Doboja nemoguć bez brzog i odgovornog pristupa državnih i lokalnih organa u vidu privrednih povlastica lokalnim preduzećima.