Privreda
121

Sinkro: Za svaki kupljeni proizvod kupci dobijaju jedan proizvod DITA-e

Fabrika namještaja Sinkro iz Sarajeva, posljednjih godina bilježi odlične rezultate poslovanja u BiH i inostranstvu, te nastavlja sa trendom povećanja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Pored poslovne Sinkro dosta radi na humanitarnom planu i kao društveno odgovorna kompanija, u skladu sa svojim mogućnostima, podržava različite humanitarne, sportske i druge manifestacije, te pruža pomoć onima kojima je najpotrebnija.

To potvrđuje i posljednja akcija koja već nekoliko dana traje u Sinkro salonima u Hrasnici i Vilsonovom šetalištu, gdje uz svaki kupljeni proizvod kupci dobijaju i po jedan proizvod DITA Tuzla.

"Domaći proizvodi polako, ali sigurno vraćaju povjerenje Bosanaca i Hercegovaca. Drago nam je da možemo pomoći vrijedne radnike koji su sami pokrenuli proizvodnju, a posebno nam je drago da se cijela BiH ujedinila oko jednog ovakvog projekta. Ovim našim skromnim doprinosom radnicima DITA-e jačamo domaću proizvodnju i našu državu" – poručili su iz kompanije Sinkro.

Sinkro se bavi proizvodnjom tapaciranog namještaja i prodajom platna i repromaterijala za namještaj. Kvalitetom svojih proizvoda Sinkro je postao prepoznatljiva brend na evropskom tržištu namještaja, a firma je zaslužila mjesto među najboljim i najtraženijim proizvođačima u ovom sektoru.

"Zahvaljujući porastu prodaje u našoj zemlji i novim sklopljenim ugovorima sa partnerima, polako ali sigurno idemo prema broju od 400 zaposlenih, što je cilj u godini pred nama" – kažu iz ove kompanije.

Sinkro izvozi namještaj u 25 zemalja svijeta, dok je u segmentu prodaje štofova i repromaterijala za proizvodnju namještaja, također, jedan od lidera na regionalnom tržištu na kojem snabdijeva više od 250 proizvođača namještaja.