Privreda
16

Sberbank BH u Tuzli otvorila poslovnicu

FENA
Sberbank BH danas je otvorila bankarsku poslovnicu na području tuzlanske regije čime je nastavljeno širenje poslovne mreže u Bosni i Hercegovini.

Poslovnica je uređena po Sberbank standardima i nudi klijentima prilagođen i značajno drugačiji osjećaj poslovanja.

Klijenti mogu koristiti bežični internet ili internet kiosk dok borave u poslovnici, a sistem čekanja je riješen na funkcionalan i za klijente veoma prikladan način čime su izbjegnuti redovi čekanja, saopćeno je iz Sberbanke BH.

Sa površinom od cca 500 m2 cjelovitog prostora, ova poslovnica je najveća u mreži Sberbank BH, a smještena je u ulici Maršala Tita, u okviru novoizgrađene stambeno poslovne zone.

"Otvaranjem ovakve poslovnice u Tuzli pokazujemo da je ova regija jedna od strateški važnih područja za nas. Tuzla i cijela ova regija imaju značajne potencijale za razvoj, kako u segmentu velikih kompanija, tako i u segmentu srednjeg i malog biznisa", istakao je predsjednik Uprave Sberbank BH Edin Karabeg.

Dodatna pogodnost je zona 24 sata, u kojoj su građanima na raspolaganju usluge koje do sada nisu mogli koristiti, kao ATM mjenjačnica na kojoj je moguće mijenjati eure, američke dolare, švicarske franke i hrvatske kune, saopćeno je iz Sberbanke BH.