Privreda
604

Sarajevo City Center sutra otvara vrata ljubiteljima shoppinga

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevo City Center otvorit će svoja vrata svim ljubiteljima shoppinga i dobre zabave u četvrtak u 12:30 sati, potvrđeno je za Klix.ba.

Al Shiddi Group International predstavit će trgovački centar koji je dizajniran prema najvišim standardima gradnje tokom koje je angažovan značajan broj domaćih i međunarodnih kompanija.

"Izgradnja Centra je bazirana na jedinstvenom arhitektonskom i građevinskom rješenju, koji će ubrzo postati prepoznatljiv simbol Sarajeva ali i cijele regije", saopćeno je iz Sarajevo City Centera.

Podsjetimo, Shopping centar će biti na prizemlju, te na četiri sprata iznad zemlje a jedna etaža bit će ispod prizemlja.

Shopping Mall se prostire na površini od gotovo 49.500 metara kvadratnih sa oko 100 prodajnih prostora.

"Sadržaj će biti jedinstven i takav sadržaj trenutno nema nijedan drugi centar u Bosni i Hercegovini, a vjerovatno i u cijeloj regiji. Osim međunarodnih brendova kada je riječ o garderobi, koji će prvi put imati svoju prodaju u Sarajevu, tu je i jedinstven zabavni park, zatim neki novi brendovi iz Turske kada je riječ o gastronomiji", rečeno je za naš portal ranije iz Al Shiddi Internationala.

U SCC-u će se, između ostalih, moći kupiti i proizvodi modnih brendova Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka...

SCC će raspolagati sa blizu 1.000 parking mjesta na četiri podzemne etaže sa jedinstvenim dizajnom.

U samom SCC-u će biti smještene i igraonice za djecu te brojni drugi sadržaji.

U četvrtak će biti otvoren samo dio za shopping.

Ukupni iznos investicije Al Shiddi Group u BiH do sada iznosi oko 130 miliona eura. Osim toga, ulaganja zakupaca u njihove prostore iznose do 30 miliona eura. Zajedno sa uredskim dijelom i hotelom, ukupna ulaganja će dosegnuti 150 miliona eura.

Samo Shopping Centar će direktno upošljavati više od 1.000 ljudi. Nakon završavanja svih faza hotela i uredskog tornja, ukupan broj zaposlenih u kompleksu će porasti do 1.500.