Privreda
41

Prvi avion Air Srbije dobio ime Novaka Đokovića

FENA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i generalni direktor avio kompanije Air Srbija Dane Kondić priredili su sinoć prijem u povodu predstavljanja prvog aviona Airbus 319, kompanije Air Srbija koji će nositi ime proslavljenog tenisera Novaka Đokovića.

U VIP hangaru na aerodoromu Nikola Tesla prijemu su prisustvovali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, ministri, predstavnici diplomatskog kora i inozemnog biznisa u Srbiji, javlja Tanjug.

Gosti su imali priliku razgledati unutrašnjost aviona, urađenu po najvišim svjetskim standardima i da se upoznaju s dijelom vrhunskih usluga.

Kondić je naveo da je sretan zbog toga što će Air Srbija nositi boje nacionalne zastave, a Vučić je još jednom izrazio zadovoljstvo "polijetanjem nacionalne kompanije" za koju veruje da će biti najveća, najbolja i najuspješnija u regiji.

Vučić je na prijemu otkrio natpis na avionu koji od sinoć nosi ime Novaka Đokovića.

Đoković se zvanicama obratio videoporukom iz Pariza. Kondić je najavio da će svaki budući avion nositi ime po nekoj od osoba koje su svojim oblastima učinile mnogo za građane Srbije.