Privreda
222

Promocija domaće proizvodnje i bh. privrede: Asmir Begović zaštitno lice bh. brenda NovaVita

Klix.ba
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac, Asmir Begović zvanično je postao zaštitno lice domaćeg brenda NovaVita, vitaminskog napitka koji proizvodi kompanija PAK Centar iz Sarajeva. Početak saradnje, koja će trajati osamnaest mjeseci, ozvaničen je kroz početak kampanje "Uhvati ritam", a osnovni cilj saradnje jeste i promocija domaće proizvodnje i bh. privrede.

"Važno mi je da je riječ o potpuno domaćem, bh. brendu i drago mi je da su u meni prepoznali partnera za promociju svog kvalitetnog proizvoda. Siguran sam da nas očekuje veoma produktivna saradnja na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Begović te dodao da je u njegovoj odluci ulogu imala činjenica da NovaVita, godinama aktivno podržava omladinske sportske projekte.

Zahvaljujući se Asmiru Begoviću na povjerenju, direktor kompanije PAK Centar koja je i proizvođač Nova Vita vitaminskog napitka, Nijaz Đip, istakao je kako će se ovom kampanjom NovaVita dodatno približiti svojim krajnjim potrošačima. “Kao domaći brend kojem je u fokusu cijela porodica i zdrav, sportski način života, željeli smo ostvariti saradnju sa sportistom koji njeguje naše vrijednosti. Asmir je i svojom sportskom karijerom, ali i humanim gestama mimo sportskih terena pokazao da je prava osoba za našu saradnju kojoj se radujem“, rekao je Nijaz Đip.

Osvježavajući vitaminski instant napitak – NovaVita, nalazi se na tržištu BiH već devet godina. Tradicija u proizvodnji i plasmanu visokokvalitetnog proizvoda, proizvodni kapaciteti, kvalificirano osoblje, stabilni odnosi sa kupcima i dobavljačima, kao i izvrsno poznavanje kulturološkog okvira u kojem kompanija posluje, snage su koje stoje iza brenda NovaVita kako bi uspješno odgovorile na sve eventualne izazove tržišta. Za kvalitet svog proizvoda kompanija je dobila i certifikat FSSC 22000.