Privreda
279

Povratna karta za let iz Sarajeva za Dubai već od 370 eura

Klix.ba
Kompanija Flydubai od 8. decembra uvodi letove na relaciji Dubai-Sarajevo. Također, letovi će biti uvedeni i iz Zagreba.

S dvije nove rute, koje će biti otvorene u decembru ove godine, broj destinacija na kojima ovaj avioprevoznik leti u Srednjoj i Istočnoj Evropi i u Zajednici Nezavisnih država (ZND) iznosit će 26. U

kupno, aviokompanija će tad letjeti na 75 destinacija unutar pet i po satnog radijusa letenja od Dubaija.

Kako bi podržao neprekidan rast svoje mreže i povećao frekvenciju na postojećim rutama, Fydubai će u julu preuzeti tri nova aviona sljedeće generacije Boeing 737-800s, čime će njegova flota narasti na 39 aviona. Do kraja 2014. godine, avioprevoznik će dobiti još dodatna četiri aviona.

"Ostajemo fokusirani na otvaranje ruta na tržištima do kojih do sad nismo letjeli te na jačanje zračnih veza između centra zrakoplovstva u Dubaiju i regije. Novi letovi za BiH i Hrvatsku predstavljaju nove mogućnosti za putovanja, trgovinu i turizam za putnike iz obje zemlje i Ujedinjenih Arapskih Emirata", kazao je glavni izvršni direktor Ghaith Al Ghaith .

Flydubai će postati prvi avioprevoznik koji će nuditi direktne letove između Dubaija i Sarajeva, odnosno Zagreba. Inače, Fydubai od septembra uvodi i letove prema Almatyju i Shymkentu u Kazahstanu.

Poslovni razred će biti dostupan na sve četiri rute, pružajući putnicima dodatnu praktičnost i udobnost za vrijeme putovanja.

"Kazahstan je zemlja rastuće ekonomije s velikim mogućnostima ulaganja i uzbudljivim turističkim atrakcijama, dok Bosna i Hercegovina i Hrvatska imaju mnogo prirodnih i kulturnih znamenitosti. Zadovoljstvo nam je što možemo osigurati direktnu zračnu povezanost prema ovim destinacijama", istakao je Jeyhun Efendi , viši komercijalni potpredsjednik Flydubaija.

Flydubai će letjeti dva puta sedmično na liniji Dubai – Sarajevo počevši od 8. decembra 2014.

Let FZ761bi trebao poletjeti u 09:45 sati sa Terminala 2 Međunarodnog aerodroma Dubai i sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 13:00 sati prema lokalnom vremenu.

Let FZ762 bi trebao poletjeti u 13:50 sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo i sletjeti na Terminal 2 Međunarodnog aerodroma Dubai u 22:00 sati prema lokalnom vremenu.

Početna cijena povratne karte za ekonomski razred iz Dubaia za Sarajevo uključujući i prijavljenu prtljagu do 20 kilograma iznosit će 370 eura, dok će početna cijena povratne karte za poslovni razred iznositi 1.400 eura te uključuje sve takse i do 40 kilograma prijavljene prtljage.

Fydubai će letjeti tri puta sedmično na liniji Dubai – Zagreb počevši od 16. decembra 2014..

Let FZ0767 bi trebao poletjeti u 09:40 sati sa Terminala 2 Međunarodnog aerodroma Dubai i sletjeti u 13:00 sati na Međunarodnu zračnu luku Zagreb prema lokalnom vremenu.

Let FZ0768 bi trebao poletjeti iz Međunarodne luke Zagreb u 13:45 sati prema lokalnom vremenu i sletjeti na Terminal 2 Međunarodnog aerodroma Dubai 22:10 sati prema lokalnom vremenu.

Početna cijena povratne karte za ekonomski razred iz Dubaija za Zagreb uključujući i prijavljenu prtljagu do 20 kilograma iznosit će 390 eura, dok će početna cijena povratne karte za poslovni razred iznositi 1.600 eura, te uključuje sve takse i do 40 kilograma prijavljene prtljage.

Počevši od 16. jula, karte za letove se mogu kupiti putem Flydubai internetske stranice flydubai.com, flydubai kancelarije u Zagrebu +3851 4829495/496 ili preko putničkih agencija u BiH .

Otvaranje Flydubai kancelarije u Sarajevu se očekuje u septembru 2014. Više informacija i detalje o najmu automobila i putničkom osiguranju, također se mogu naći na internetskoj stranici flydubai.com.