Privreda
45

Potpisan ugovor o osnivanju preduzeća TTU energetik Tuzla

Klix.ba
Nakon Odluke usvojene na Skupštini JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo 08. septembra 2016. godine i Odluke koju su dioničari Rudnika mrkog uglja Banovići d.d. Banovići usvojili na sjednici 10. oktobra 2016. godine, stečeni su uslovi za potpisivanje Ugovora o formiranju privrednog društva Tvornica transportnih uređaja energetik d.o.o. Tuzla, čiji su osnivači JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo i Rudnik mrkog uglja Banovići d.d. Banovići.

Ugovor o formiranju privrednog društva Tvornica transportnih uređaja energetik d.o.o. Tuzla, u Termoelektrani Tuzla u četvrtak, 13.oktobra 2016.godine, potpisali su generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Bajazit Jašarević i izvršni direktor za proizvodnju dr. Nevad Ikanović, a za RMU Banovići direktor dr. Munever Čergić i izvršna direktorica za pravne poslove Zlata Junuzović.

Odlukama donesenim na skupštinama dioničara JP Elektroprivreda BiH i RMU Banovići utvrđena je i vrijednost osnovnih uloga osnivača.

JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo u osnivanje društva ulazi sa 80% vlasništva, dok će 20% osnovnog kapitala biti u vlasništvu RMU Banovići d.d. Banovići.