Privreda
9

Potpisan Sporazum o sufinansiranju uređenja industrijskih zona u Ilijašu i Vogošći

Klix.ba
"Sredstvima u ukupnom iznosu od 420.000,00 KM namijenjenim za sufinansiranje uređenja industrijskih zona u Ilijašu i Vogošći Kanton Sarajevo otvara put za nova ulaganja potencijalnim investitorima", istakao je danas ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica, nakon što je potpisao sporazume o sufinansiranju industrijskih zona sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem i pomoćnikom načelnika Općine Vogošća Fetahom Kadrićem.

Dodao je da se koriste sve pružene prilike na kojima se poslovnim ljudima nudi mogućnost ulaganja u svih devet industrijskih zona koliko ih ima na području Kantona Sarajevo.

Novčana sredstva čija je preraspodjela danas potpisana su kreditna, prenešena iz prošle godine, i planirana Budžetom Kantona Sarajevo za 2013.godinu.

"Ovim Sporazumom bit će izdvojena sredstva od 380.000,00 KM za rješavanje imovinsko - pravnih odnosa za 20 dunuma zemljišta te izgradnju pristupnog puta za Industrijsku zonu Luka Ilijaš kojim će se ujedno izvršiti spajanje stare industrijske zone sa novom", objasnio je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, i dodao da je zahvalan Vladi Kantona Sarajevo što na ovaj način omogućava dalja ulaganja u pomenutu industrijsku zonu, a time i u Općinu Ilijaš.

Prema riječima pomoćnika načelnika Općine Vogošća Fetaha Kadrića, sredstva od 40.000,00 KM bit će utrošena za sanaciju industrijskog kolosjeka i telekomunikacija u Slobodnoj zoni Vogošća, što će omogućiti nastavak projekta uređenja i ove industrijske zone.