Privreda
1

Poslovni susreti bh. i turskih privrednika u Doboju

Klix.ba
BBI banka i BBI VIP biznis klub upriličili su danas u Doboju susret privrednika iz BiH i predstavnika 16 kompanija iz Nezavisne asocijacije privrednika MUSIAD iz Turske.

Susreti u Doboju jedan su u nizu događaja koje BBI banka organizira u cilju širenja saradnje između domaćih privrednika, jačanju poslovnih veza i unapređenju uslova za eventualnu veću prisutnost domaćih privrednika na inozemnim tržištima.

Na ovom poslovnom susretu, kojem je prisustvovalo oko stotinjak privrednika, okupili su mnogi predstavnici kompanija i biznismeni iz naše zemlje i okruženja gdje su u konkretnim razgovorima tražili mogućnosti i načine razvijanja poslovne saradnje, a sve s ciljem pokretanja većih poslovnih aktivnosti i zapošljavanja na prostoru Zeničko-dobojskog kantona.

"Ovakvim aktivnostima BBI banka ide korak dalje u oblasti bankarstva i pokušava svojim klijentima da otvori nova tržišta i pronađe kvalitetne investitore.Kao društveno odgovorna banka koja nastoji pomoći privredi BiH želimo i nastojimo investitore dovesti u mjesta izvan Sarajeva. Danas smo zato došli da vidimo koji su potencijali projekata u Doboju tako da i te projekte pokušamo povezati sa potencijalnim tržištima", izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Turski privrednici izrazili su zainteresovanost za saradnju i ulaganja u BiH i obišli neke od proizvodnih pogona u Zeničko-dobojskom kantonu.

"Ono što smo do sad vidjeli dalo nam je do znanja da je Bosna jedna jako lijepa zemlja sa mnogo potencijala koje do sada nismo primijetili. BBI Banka je zaslužna što nam je pokazala ove mogućnosti, i radujemo se svakoj saradnji", izjavio je Abdurrahman Čabuk, predsjednik nezavisne asocijacije privrednika MUSIAD.

Predstavnici banke prezentirali su i aktuelne linije finansiranja banke s posebnim osvrtom na tursku i liniju Svjetske banke.

Nakon Mostara, Goražda i Brčkog poslovni susreti u Doboju samo su još jedan u nizu poslovnih susreta koje organizira BBI VIP biznis klub. Mnoge kompanije upravo su kroz BBI VIP biznis klub ostvarile kontakte i pokrenule proizvodnju.