Privreda
95

Posao za 20 radnika: U toku izgradnja proizvodne sale kod Srebrenice

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Skelanima kod Srebrenice u toku je izgradnja proizvodne sale za metalsko-prerađivačku djelatnost gdje zaposlenje treba da dobije 15 do 20 radnika.

"Vrijednost investicije je oko dva miliona maraka, a lokaciju i sredstva su obezbijedili opština Srebrenica, UNDP i privatni preduzetnik iz Bajine Bašte u susjednoj Srbiji", izjavio je Srni savjetnik za privredu u opštini Srebrenica Ćazim Salimović.

On je napomenuo da je ovo prvi proizvodni pogon čija izgradnja počinje nakon više od četiri decenije investicione pauze u Skelanima.

"U ovom pogonu planirana je proizvodnja alata za specijalnu plastiku koja se koristi u automobilskoj industriji i kompletna proizvodnja bit će plasirana na evropsko tržište", istakao je Salimović.

Osim proizvodnje alata u pogonu će biti instalisane mašine za proizvodnju određenih plastičnih dijelova za automobilsku industriju.

Planirani rok za završetak građevinskih radova i izgradnju sale je sredina marta, a proizvodnja u tom objektu planirano je da počne u aprilu ili maju.

Prema riječima predstavnika izvođača radova, dinamika izgradnje teče po planu jer ovih dana i vremenski uslovi omogućavaju normalno odvijanje građevinskih radova.

"Proizvodna sala gradi se na lokaciji koju je opština Srebrenica kupila za ovu namjenu. Tu postoji neophodna infrastruktura i prostor za izgradnju još dva proizvodna objekta različite namjene što će činiti jednu industrijsku zonu u Skelanima", pojasnio je Salimović.

On je naveo da postoje izgledi da ove godine u Skelanima budu izgrađene dvije sale za preradu voća, povrća i mlijeka sa ovog područja i da će to biti stimulans za razvoj voćarstva u ovom kraju gdje su idealni uslovi za uzgoj povrća i voća.