Privreda
0

Poljoprivrednici dobili internet portal

FENA
Poljoprivrednici u BiH su dobili svoj prvi internet portal koji je na jednom mjestu objedinio sve informacije vezane za bh. poljoprivredu, ali i region.

Jednostavnim unosom web adrese www.poljoprivreda.ba zainteresirani mogu pristupiti vijestima iz ove oblasti, dnevno ažuriranoj bazi srodnih web stranica, te brojnim pravnim i ekonomskim dokumentima neophodnim za rad većine poljoprivrednih subjekata.

"Iako se poljoprivreda u BiH svakim danom sve više razvija i zasigurno predstavlja jednu od najznačajnijih grana bh. privrede, na internet pretraživačima bilo je nemoguće pronaći nešto više o tome. Stoga smo odlučili pokrenuti internet portal koji će na jednom mjestu objediniti sve dostupne informacije i poljoprivrednicima u BiH i regionu omogućiti prezentaciju njihove djelatnosti na našim stranicama ", rekao je Vedran Pribilović, projekt menadžer ovog portala.

Portal je najvećim dijelom nekomercijalne prirode i poljoprivrednicima omogućava besplatnu objavu reklama, vijesti i malih oglasa. Da je Bosni i Hercegovini portal ovakve vrste bio neophodan svjedoči podatak o preko 7.000 posjeta u veoma kratkom vremenskom roku.