Privreda
20

Podrška mladim poduzetnicima kroz stipendiju za projekt “Leader”

Klix.ba
Restart.ba i Macedonia2025 dodjeljuju stipendiju za učešće na desetodnevnoj radionici MBA tipa koja daje podršku mladim poduzetnicima u razvoju biznisa i kreiranja novih prilika za poduzetništvo u svojim sredinama.

Ukoliko ste poduzetnik, menadžer, vlasnik kompanije ili mladi profesionalac koji djeluje lokalno, a misli globalno, i ukoliko ste posvećeni tome da svoju ideju o biznisu sprovedete u život, ovo je projekt za vas.

Deveti po redu “Leader Project”, koji organizuje Ivey School of Business održat će se od 9. do 20. maja u Skopju. Analitički alati, biznis procesi, te vještine odlučivanja koje su esencijalne za bilo kojeg poduzetnika i menadžera da savlada izazove i ostvari napredak, samo su neke od tema radionice. Radionice na engleskom jeziku će voditi eksperti iz različitih oblasti, koji dolaze iz Kanade: Matthew Fong i Anna Sycheva, Ivey Business School, Western University, te drugi stučnjaci čija će imena naknadno biti objavljena.

Rok za aplikaciju je 13.mart 2016. godine. Aplikaciju možete ispuniti ovdje.

Restart.ba funkcionira kao poslovna ambasada za bh.dijasporu i bh. poduzetnike, rješavajući njihove poslovne zahtjeve, olakšavajući proces investiranja iz dijaspore kao i spajanje lokalne poslovne zajednice sa našim ljudima koji žive izvan zemlje.

Za kompanije ili pojedince koji nemaju vremena koje mogu provesti u Bosni i Hercegovini da registruju svoju firmu, ne poznaju zakonsku legislativu i komplikovan birokratski aparat, te ne znaju kako naći kvalitetne i vrijedne ljude, Restart.ba nudi rješenje po sistemu “ključ u ruke”.

To uključuje kompletnu administrativnu registraciju firme u Općinskom sudu, pronalazak adekvatnog ureda i zakup istog, konsalting za angažman adekvatnog računovođe i pravnika, kako bi poslovali po bh. zakonima, konsalting za izbor voditelja ureda i osoblja koje će raditi za pomenute kompanije, te konsalting za kreiranje odrzivih poslovnih procesa.

Osim toga, Restart će organizirati edukativne programe razmjene znanja putem evenata, radionica, kratkih kurseva i treninga u oblasti menadžmenta i IT/Media biznisa, kako bi se stekle vještine potrebne na tržištu. Misija Restart.ba je doprinos odrzivom razvoju bh ekonomije.

Ukoliko se želiti uključiti i podržati projekt, kontaktirajte ih putem e­maila [email protected].