Privreda
2

Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa u štrajku, otkazano preko 20 letova

Klix.ba
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa od jutros su u štrajku koji će, kako pišu hrvatski mediji, trajati do ispunjenja zahtjeva.

Nakon što su pregovori između dva sindikata i Uprave CA propali, osoblje je jutros u šest sati stupilo u štrajk zbog čega je otkazano 24 međunarodnih i domaćih letova.

Uprava CA poručila je jučer da je riječ samo o djelomičnom poremećaju prometa i da će unatoč štrajku većina putnika biti prevezena prema redu letenja avionima Croatia Airlinesa, a ostali avionima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim avionima, piše Jutarnji.hr.

Hrvatski sindikat prometnih pilota i Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova traže zadržavanje svih prava iz dosadašnjeg kolektivnog ugovora koji je istekao u martu, jer su im novim ugovorom, koji su s Upravom potpisala tri ostala sindikata, znatno smanjena primanja.

Štrajku bi se od 11 sati trebao pridružiti i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u avioprometu koji traži i odustajanje od najavljenog smanjivanja broja zaposlenih na poslovima operative i administracije za 27 posto.