Privreda
9

Pavlović traži pomoć međunarodne zajednice kako bi se spasila fabrika Cimos

SRNA
Radomir Pavlović (Foto: SRNA)
Radomir Pavlović (Foto: SRNA)
Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović rekao je da je "Cimosova" fabrika u Potočarima nastala voljom međunarodne zajednice, pa se ona mora uključiti i u definisanje daljeg rada fabrike da ne bi došlo do njenog najavljenog zatvaranja.

Pavlović je istakao da će rukovodstvo opštine Srebrenica pružiti podršku i učiniti sve što je u njegovoj moći da ne dođe do zatvaranja ove fabrike.

"Treba da pokažemo jedinstvo u Srebrenici kada je riječ o opstanku ove fabrike", rekao je Pavlović na sindikalnom skupu zaposlenih u pogonu "Cimos" u Potočarima.

On je pozvao najodgovornije predstavnike međunarodne zajednice u BiH da se uključe i da se omogući nastavak rada ovog pogona koji je od izuzetnog značaja za sudbinu i život Srebrenice.

"Srebrenica je imala tragičnu prošlost. Mi želimo perspektivnu budućnost. Sa gašenjem fabrike perspektive nema i izgleda da svijet na ovaj način okreće leđa ovom mjestu", rekao je Pavlović.

Poslovodstvo "Cimosa" iz Kopra, u čijem je sastavu i ovaj pogon u Potočarima, najavilo je njegovo i zatvaranje pogona u Sarajevu do kraja septembra.

U srebreničkom "Cimosu" zaposlena su 103 radnika, koji će ostati bez posla ukoliko dođe do zatvaranja ove fabrike, čemu se protive radnici i rukovodstvo fabrike, ali i opštinska vlast u Srebrenici, te Savez sindikata Republike Srpske.