Privreda
2

Otvoren novi Gorenje studio na Dolac Malti u Sarajevu

Klix.ba
Jedan od vodećih evropskih proizvođača kućanskih aparata, kompanija Gorenje, danas je na adresi Malta 29, otvorila novi Gorenje studio veličine 215 kvadratnih metara.

Ovim povodom je organizovan i Gorenje "Porodični dan", te predstavljena donacija Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor". Pored nastupa Hor za male i mlade "Suncokreti", u okviru Porodičnog dana, Udruženje za pomoć djeci i mladima "Eurokids" održalo je edukativne radionice i igraonice za djecu. Ovaj, šesti po redu studio, svečanim presijecanjem vrpce otvorili su Nedim Junuzović, direktor maloprodaje Gorenje Commerce d.o.o. i Semir Lerić, poslovođa novog Gorenje studija.

U okviru Gorenje studija, u ponudi su najnoviji modeli Gorenje bijele tehnike, malih kućanskih aparata, bojlera, kuhinja Gorenje i Marles, klima uređaja, sa besplatnom isporukom na adresu kupca, a posebno je važno što je korisnicima proizvoda sada i servis mnogo pristupačniji.

"Otvaranjem nove poslovnice nastavljamo našu strategiju održivog razvoja koja je istovremeno fokusirana na približavanje našim vjernim kupcima. Od danas svi mogu mnogo brže i jednostavnije dobiti uvid u našu ponudu te uraditi servis svojih aparata“, naglasio je Junuzović, te dodao da mu je posebno drago što će širenjem poslovanja Gorenje ujedno otvoriti i tri nova radna mjesta na kojima će priliku za rad dobiti mladi i talentovani ljudi.

Naglašavajući kako Gorenje ima veliku obavezu da svoj uspjeh podijeli sa drugima, Junuzović je dodao da je kompanija jako posvećena društveno odgovornom poslovanju.

"Ovim porodičnim danom promovišemo vrijednosti iza kojih Gorenje stoji kao brend. Centar 'Vladimir Nazor' i Hor za male i mlade 'Suncokreti' već godinama obrazuju nove naraštaje da žive u skladu sa najvišim etičkim vrijednostima koje ujedno dijeli i kompanija Gorenje, a podrška njima je samo nastavak naše tradicije da pomažemo ovakve i slične projekte“, rekao je Junuzović te dodao da je Centru "Vladimir Nazor" donirana Gorenje ugradbena kuhinja sa aparatima.

Direktor Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor", Zulfo Ahmetović, naveo je kako Centar svoj nivo rada i stručne podrške bazira upravo na ovakvim donacijama.

"Ova donacija je veoma važna za nas s obzirom da će nova kuhinja osigurati optimalne uvjete za objedovanje učenika i učenica tokom cjelodnevnog boravka na nastavno-rehabilitacionom procesu. Na osnovu ove podrške, učenici i učenice će podignut nivo samostalnosti prilikom objedovanja, poboljšati kvalitet brige o sebi te razviti bolju socijalnu interakciju“, istakao je Ahmetović te se još jednom posebno zahvalio kompaniji Gorenje na nesebičnoj pomoći.

Gorenje je jedan od vodećih evropskih proizvođača kućanskih aparata. Snabdijeva korisnike u sedamdeset država širom svijeta već više od 60 godina. Kompanija je izuzetno posvećena svojoj viziji da postane svjetski najbolji dizajnom vođen inovator kućanskih aparata. Osim po modernom dizajnu, jednostavnom upravljanju, adaptivnoj tehnologiji i savršenoj vrijednosti, Gorenje je svoju reputaciju potvrdilo i brojnim prestižnim internacionalnim priznanjima kao što su: Red Dot Design Award, Plus X Award i mnogim drugim. U svojoj misiji istaknuta je opredjeljenost ka kreiranju dizajnom vođenih, inovativnih rješenja proizvoda i usluga koji krajnjim korisnicima donose jednostavnost.