Privreda
0

Općina Prozor-Rama u potrazi za investitorima

FENA
Foto: FENA
(Foto: FENA)
Općina Prozor-Rama spremna je otkupiti prostorije nekadašnje tvornice Unis, ako pronađe investitore, koji su spremni kupiti strojeve, pokrenuti proizvodnju i zaposliti radnu snagu iz ove općine, izjavio je za Fenu načelnik te općine Jozo Ivančević.

"Trenutno smo u pregovorima s jednom tvrtkom, no nisam siguran hoćemo li uspjeti. Stare hale koje imamo, gdje je nekada bio Unis koji je zapošljavao mnogo ljudi, su poslije rata opljačkane, devastirane i privatizirane, a strojevi iz njih su prodani za male pare. I danas se pitam kao čovjek, zašto i kome je to bilo u interesu, jer da danas postoje ti strojevi, sigurno bi nam bilo mnogo lakše dovesti investitore", kazao je Ivančević.

Ivančević je dodao da mu je poznato gdje su ti strojevi završili, te da te tvrtke danas vrlo dobro posluju, ali da uprkos svemu, oni ne odustaju od potrage za investitorima.

"Uprkos svemu, pokušavamo na drugi način privući investitore, a naša je općina spremna izdvojiti iz proračuna 2,5 miliona KM grant sredstava kako bismo otkupili hale, odnosno pomogli investitoru, naravno ako bismo našli investitora koji bi osigurao strojeve, pokrenuo proizvodnju i zaposlio radnu snagu iz naše općine", istaknuo je u izjavi za Fenu načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević.