Privreda
3

Obuća banjalučke Beme uskoro na ruskom tržištu

SRNA
Tehnički direktor banjalučke Fabrike obuće "Bema" Marinko Umičević izjavio je Srni da je uspostavljen prvi kontakt sa ruskim privrednicima i da bi vrlo brzo trebalo da dođe do realizacije proizvodnje za rusko tržište.

"Bemu je sredinom ove sedmice posredstvom predstavnika privrednika Republike Srpske u Moskvi posjetila delegacija ruskih privrednika radi pokretanja proizvodnje obuće za rusko tržište, gdje je Bema prezentovala svoje mogućnosti", rekao je Umičević.

On je zahvalio Privrednoj komori RS kao posredniku, Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi, kao i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na pomoći prilikom uspostavljanja kontakata sa privrednicima Rusije.

"Smatramo da bi proizvodnja obuće za rusko tržište bila veliki iskorak za Fabriku obuće Bema i Republiku Srpsku", ističe Umičević.

On je naveo da je "Bema", kao društveno odgovoran privredni subjekat, finalistima Fudbalskog kupa Republike Srpske, ekipi Fudbalskog kluba "Krupa" poklonila po jedan par cipela i kožni kaiš.

Umičević je pojasnio da je riječ o donaciji 37 pari obuće i 37 kožnih kaiševa u vrijednosti 6.000 KM, dodavši da su u fabrici model cipela, koji je rađen za FK "Krupu", nazvali "krupljanke".