Privredna komora KS
0

Novi seminar o fiskalizaciji u FBiH

FENA
Privredna komora Kantona Sarajevo u utorak, 9. novembra, organizira seminar o temi "Fiskalni sistem u Federaciji BiH" da bi pojasnila privrednicima obaveze koje slijede iz Zakona o fiskalizaciji FBiH.

Prema saznanjima iz Komore, za ovu edukaciju prijavilo se 25 polaznika, a slična edukacija je u Komori održana i proteklog mjeseca kada je bilo oko 50 polaznika.

Prema Zakonu o fiskalizaciji FBiH, pristupanje fiskalizaciji je obavezno za sve privredne subjekte, a njim se uređuje oblast evidencije i kontrole prometa putem fiskalnih sistema, dijelovi, tehničke i funkcionalne osobine fiskalnih uređaja (fiskalne kase, štampači ili drugi fiskalni uređaji), terminala, softverskih aplikacija i ostalih fiskalnih proizvoda.

Na ovoj edukaciji riječi će biti o zakonskim i podzakonskim aktima za provođenje fiskalizacije u FBiH, dinamici fiskalizacije te redoslijedu postupaka u postupku fiskalizacije.

Predavači su Hajrudin Hadžimehanović, pomoćnik ministra u Sektoru za poreznu politiku i javne prihode Ministarstva finansija FBiH, i Almira Festić iz Porezne uprave FBiH.