Privreda
0

Na IFA sajmu u Berlinu Gorenje predstavilo novu liniju

FENA
Jedan od vodećih evropskih proizvođača kućanskih aparata kompanija Gorenje, predstavilo je i ove godine svoje proizvode na najvećoj industrijskoj izložbi u Njemačkoj, IFA sajmu koji je održan od 5. do 10. septembra u Berlinu.

Posebna pažnja na ovogodišnjoj izložbi posvećena je promociji nove linije, HomeMade Gorenje, kuhinjskih pomagala koja spajaju potrebe modernih korisnika i naprednih rješenja koja su razvili inžinjeri i dizajneri kompanije Gorenje.

Ova kolekcija sadržava ugradbene pećnice, ploče za kuhanje, kuhinjske aparate i mikrovalne pećnice koje su kreirane na bazi napredne tehnologije, najmodernijih materijala, ali i lijepog, skladnog izgleda.

"I ove godine smo u okviru našeg učešća na sajmu susreli mnoge kupce i poslovne partnere iz svih krajeva svijeta kojima smo predstavili naša posljednja razvojna dostignuća. Izbor proizvoda koje smo predstavili, od kojih su neki predstavljeni prvi put uopšte, jasno pokazuje našu filozofiju da razvijamo i dizajniramo inovativna rješenja koja živote naših korisnika čine jednostavnijim", istakao je predsjednik uprave kompanije Gorenje Franjo Bobinac.

Na sopstvenom izložbenom prostoru od 810 kvadratnih metara, Gorenje je pored predstavljanja HomeMade linije, također predstavilo i kolekcije koje građani Bosne i Hercegovine mogu pronaći i u Gorenje studijima u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Mostaru i Zenici.

Prije svega kolekcije Simplicity i Classico, te poznate dizajnerske linije Ora-Ito i Karim Rashid.

IFA sajam koji se u Berlinu održava od 1924. godine, jedan je od najvećih industrijskih događaja u svijetu za promociju kućanskih aparata i potrošačke elektronike.