Privreda
9

Međunarodni sajam Grapos-Expo 2013. u Gračanici

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ovogodišnji, četvrti Međunarodni sajam poduzetništva i obrta "Grapos-Expo 2013" bit će održan od 23. do 26. aprila na prostoru poslovne zone Širbegović u Gračanici, potvrdio je Feni direktor sajma Nedžad Nuhanović.

Naglasio je da su dosad prijavljena 272 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, te Njemačke, Francuske i Italije.

"Sajam će zvanično otvoriti ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, a ceremoniji otvaranja prisustvovat će i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, premijer tuzlanskog kantona Sead Čaušević, te ambasador Francuske u BiH Roland Gilles, jer je ove godine zemlja-partner Francuska", rekao je Nuhanović.

Istakao je da je, iako u teškim vremenima, napravljen dobar sajam koji ima tendenciju rasta sa svakim novim izdanjem.

"Na sajmu će biti zastupljen metalski, drvni i poljoprivredni sektor, turizam, a prvi put će na jednom sajmu u BiH u velikom broju nastupiti proizvođači peleta i kotlova na pelete, jer će obnovljivi izvori energije biti tema sajma Grapos-Expo 2013", pojasnio je Nuhanović.

Također, Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine na sajmu će realizirati tri radionice za ugostitelje, hotelijere, proizvođače i distribtere hrane i svoje članove.

Prošle godine sajam je brojao 268 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja iz okruženja i EU, te 17.968 posjetilaca.

Sajam će za posjetioce biti otvoren od 11 do 20 sati.