Privreda
14

Međunarodni sajam energetike "Energa 2013" od 4. do 7. juna u Tuzli

FENA
Thinking the future - Misliti na budućnost, slogan je Međunarodnog sajma energetike Energa 2013 koji od 4. do 7. juna biti održan u Tuzli, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva za energiju, industriju i rudarstvo.

Slogan "Misliti na budućnost" ujedno izražava posvećenost modernoj, održivoj i efikasnoj energetskoj budućnosti čemu svjedoči i činjenica da su koncept i svi programski sadržaji sajma i prateće konferencije tome prilagođeni.

Sajam je jedinstven po svom programu i nomenklaturi izlaganja, ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u široj regiji o čemu govori i podatak da su izlagači na tom međunarodnom energetskom skupu ugledne domaće i strane institucije iz oblasti energetike koje će prezentirati raznovrsna istraživačka i proizvodna dostignuća kao i mogućnosti različitih oblika poslovne saradnje.

Ovogodišnja prateća međunarodna konferencija Energa bit će posvećena energetskim politikama, savremenim trendovima u termoenergetici i rudarstvu te obnovljivim energetskim izvorima i efikasnosti.

Konferencija je također prilika da stručnjaci iz prakse, vladinih institucija, nevladinih asocijacija i organizacija, bh. istraživačko-razvojnih i obrazovnih institucija kao i inozemni sudionici prezentiraju svoja istraživanja, rezultate, iskustva i dostignuća u sektoru energetike.

Međunarodni sajam Energa 2013 predstavlja značajnu privrednu manifestaciju koja će okupiti veliki broj sudionika iz biznisa i nauke.

Partneri projekta su Vlada Tuzanskog kantona, Općina Tuzla, Vanjskotrgovinska komore Bosne i Hercegovine, Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i Rudarski institut Tuzla, saopćio je Tuzlanski sajam d.o.o.