Privreda
14

Malezija će ulagati u energetske, poljoprivredne i turističke projekte u BiH

Klix.ba
BBI banka i BBI VIP biznis klub i nakon završetka Sarajevo Business Foruma (SBF) nastavljaju da prate projekte predstavljene na SBF-u.

U saradnji sa malezijskom ambasadom i Vanjskotrgovinskom komorom BiH za svoje klijente, članove BBI VIP biznis kluba upriličili su prezentaciju bh. projekata državnoj delegaciji pokrajne Sarawak iz Malezije na čelu sa Datuk Amar Haji Awang Tengah Ali Hassanom, ministrom Ministarstva za planiranje resursa i okoline, Ministarstva za opšte komunalne usluge i Ministarstva industrijskog razvoja.

Visoka državna malezijska delegacija u čijem fokusu su industrijski razvoj, planiranje resursa kao i razvijanje privredne, obrazovne i opće socio-ekonomske saradnje iskazala je interes za ulaganje u energetske, poljoprivredne i turističke projekte u BiH.

Uglednim gostima iz Malezije BBI VIP biznis klub prezentirao je deset najznačajnih projekata za razvoj potencijala BiH. Nakon oficijelnog predstavljanja projekata zvaničnici države Sarawak, najveće pokrajne u Maleziji, imali su priliku u direktnim razgovorima sa članovima uprave domaćih kompanija razmijeniti vizije o investicijskim mogućnostima i budućoj saradnji dvije zemlje.

Osim implemetacije biznis projekata razgovarano je o razmijeni intelektualnih potencijala u okviru koje će biti nastavljeno stipendiranje najboljih bh. studenata u Maleziji.