Privreda
0

Leonid Lazebnik predavač na konferenciji Udruženja gastroenterologa i hepatologa BiH

Klix.ba
Predsjednik Gastroenterološkog naučnog društva Rusije, profesor doktor Leonid Lazebnik, u okviru Satelit simpozija Bosnalijeka, održat će stručno predavanje na Desetoj jubilarnoj konferenciji Udruženja gastroenterologa i hepatologa Bosne i Hercegovine.

Prof. dr. Lazebnik je ugledni ruski profesor sa Moskovskog državnog Univerziteta za medicinu i prevenciju, doktor medicinskih nauka, šef Odjela za terapiju, prevenciju i gerijatriju i predsjednik Gastroenterološkog naučnog društva Rusije.

Dugogodišnji prijatelj Bosnalijeka, prof. dr. Lazebnik je sa zadovoljstvom prihvatio poziv Bosnalijeka da gostuje na ovoj veoma značajnoj bh. konferenciji Udruženja gastroenterologa i hepatologa BiH. Prvog dana Konferencije, gosti će imati priliku da prisustvuju predavanju Lazebnika o temi “Skrining na maligne bolesti probavnih organa u Rusiji”.

Pored Lazebnika, predavanje će održati i dr. Svetlana Levchenko, asistent na Odjelu za terapiju, prevenciju i gerijatriju Moskovskog državnog Univerziteta za medicinu i prevenciju, koja će govoriti o “Kliničkim i morfološkim karakteristikama divertikuloze kolona”, te dr. Meliha Mehić, u ime Bosnalijeka, koja će govoriti o preporukama za prehranu kod najčešćih gastrointestinalnih oboljenja.

Deseta jubilarna konferencija Udruženja gastroenterologa i hepatologa BiH održat će se u Sarajevu (Dom mladih, Centar Skenderija) od 03. do 04. aprila 2014. godine.

Organizatori Konferencije su Klinika za gastroenterologiju UKC Sarajevo, Udruženje gastroenterologa u BIH, Udruženje za kliničku prehranu u BIH i Udruženje endoskopskih medicinskih sestara i tehničara u BIH. Konferencija se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Evropskog udruženja za gastrointestinalnu endoskopiju (ESGE).

Bosnalijek je generalni sponzor Jubilarne konferencije Udruženja gastroenterologa i hepatologa BiH.