Privreda
24

Konzum odao počast tradiciji BiH uz pjesmu "Tradicija moga kraja"

Klix.ba
Pjesma i spot „Tradicija mog kraja“ koju je Konzum BiH osmislio za novu liniju domaćih proizvoda "Tradicija moga kraja", muzičko je ostvarenje koji na najbolji način opisuje našu zemlju, vrijednosti i ljepotu. Izvođači su najveće zvijezde muzičke scene u BiH Halid Bešlić, Amira Medunjanin, Marija Šestić i Duško Kuliš, dok je autor teksta Fahrudin Pecikoza, a muzike Željko Joksimović.

"Mogu slobodno reći da se radi o fantastičnoj pjesmi koja će vrlo brzo ući u srca svih građana Bosne i Hercegovine. Kadrovi u spotu prikazuju najljepše predjele naše domovine odakle dolaze i proizvodi domaće linije 'Tradicija moga kraja'. U ove proizvode utkani su recepti s plodnih njiva Posavine, Hercegovine i Podrinja, te sarajevske i banjalučke regije poznatih po tradicionalnoj proizvodnji i pripremi hrane. Konzum BiH imao je veliku čast na ovom projektu raditi s velikim umjetnicima i vjerujem da će pjesma postati pravi ambasador naše zemlje, te predstaviti tradicionalnu proizvodnju po kojoj smo nadaleko poznati", naglasila je Zvezdana Stojaković PR menadžerica Konzuma BiH.

Konzum BiH nedavno je predstavio novu liniju domaćih proizvoda „Tradicija moga kraja“ pripremljenih u saradnji s domaćim proizvođačima prema tradicionalnoj, bosanskohercegovačkoj recepturi. Riječ je o visokokvalitetnim, zdravim domaćim proizvodima pripremljenim od pažljivo biranih sastojaka, bez vještačkih boja i aroma.