Privreda
0

Konica Minolta za sedam godina u BiH zauzela 60 posto tržišta

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
Ken Osuga (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Japanska kompanija Konica Minolta koja se bavi proizvodnjom laserske multifunkcionalne opreme, sa sjedištem u Tokiju, podružnicu u Bosni i Hercegovini ima od 2006. godine i trenutno zapošljava deset radnika, a u protekloj godini je ostvarila prihod od 2,5 miliona KM.

Ova kompanija, kako je istaknuto danas u Sarajevu na prezentaciji godišnjeg rada na tržištu, od 1995. do 2000. godine na bh. tržištu je djelovala preko podružnice u Hrvatskoj.

Direktor Konica Minolte za BiH Mirza Merzić ovom prilikom je istakao da ova kompanija već duži niz godina postiže zavidne rezultate što se tiče opreme u boji te taj tempo namjerava zadržati i u narednom periodu.

On ističe da laserska multifunkcionalna oprema ove kompanije pokriva 60 posto bh. tržišta te dodaje da zauzimaju 100 posto tržišta za digitalno printanje u boji.

Ostvareni prihodi u 2012. godini za 12 posto su povećani u odnosu na 2011. godinu.

"Tokom 2013. godine Konica Minolta će nastaviti s naporima na obezbjeđivanju najnovije tehnologije i efikasnijih rješenja za potpuno vođenje dokumentacije, a u svrhu razvoja sveobuhvatnih strategija koje će biti usmjerene na poboljšanje poslova printanja", kazao je ovom prilikom predsjednik ove kompanije za Evropu Ken Osuga.

On je istakao i da Konica Minolta brine i o očuvanju okoliša te navodi da je to sastavni dio upravljačke filozofije ove kompanije.