Privreda
4

Katapult.ba - prva platforma grupnog finansiranja u BiH

Klix.ba
U BiH je pokrenuta web platforma nazvana Katapult.ba, koja se bazira na principu grupnog finansiranja (Crowdfundinga).

Cilj platforme je poticanje poduzetništva, osiguravanje početnih sredstava za pokretanje raznih Startup-ova/Biznisa kao i prilika investitorima za veća i manja ulaganja.

Također, Katapult će poticati i inicijative društveno korisnog karaktera uključujući kulturne, sportske, naučne projekte.

Katapult.ba, kao prva BH Crowdfunding platforma, daje mogućnost svima da svoje ideje napokon realizuju. Ova platforma bit će mjesto susreta mladih entuzijasta, iskusnih i manje iskusnih poduzetnika, investicionih partnera te društveno odgovornih građana.

Opisujući svoju ideju na ovoj platformi, vlasnik projektne ideje putem svojih kanala pokušava prikupiti potrebna sredstva.

Dobar opis projekta, video prezentacija kao i tim koji ga vodi ključni su faktori uspješne kampanje. Naravno i tim Katapulta će svojim kanalima pomoći promovisanju ideja.

Katapult.ba je projekat koji potpomaže Firma Projekta iza koje stoji Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida).

Lansiranje platforme se očekuje kroz nekoliko sedmica, ali već od danas svi koji žele prijaviti svoj projekat i saznati više o samoj platformi mogu to uraditi na web stranici Katapult.ba.