Privreda
221

Još jedan hotel u centru Sarajeva: Hotel Opal Home otvorio vrata gostima

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevo je danas postalo bogatije za još jedan hotel. U samom centru grada svečano je otvoren Hotel Opal Home, koji predstavlja dio Opal grupacije iz Bihaća.

Hotel se nalazi u ulici Despićeva na broju 4, raspolaže sa 12 komfornih i dobro opremljenih soba, a u kategoriji je 4 zvjezdice.

Kako je rečeno na današnjem otvorenju, Hotel Opal Home je novi dragulj u hotelijerstvu koji čini bogatijom hotelsku ponudu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Idealan je za poslovne turiste, ali i za sve one koji žele otkriti tajne i ljepote Sarajeva. Namijenjen je i za smještaj porodica kojima je potreban odmor od stresne svakodnevnice. Posebnu prednost daje mu blizina Baščaršije, što gostima pruža mogućnost obilaska kulturno-historijskih znamenitosti.

"Iskoristiti ću priliku da se prvo zahvalim svojoj porodici, konsultantima, arhitektima, izvođačima i svima koji su učestvovali i na bilo koji način podržali ovaj uspješni projekt. Nadam se da ćete i u budućnosti biti naši gosti“, izjavio je Haris Ćoralić, predsjednik Uprave Opal commerce d.o.o.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić koji se zahvalio investitorima što su jedan takav objekat otvorili u srcu starogradske općine.

"Nadam se da će Opal grupacija otvoriti još puno ovakvih objekata", rekao je Hadžibajrić.

U sklopu hotela nalazi se restoran Preferito, koji gostima nudi ukusnu i raznovrsnu mediteransku kuhinju.

"Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili da budemo saradnici Opal grupe iz Bihaća na ovako interesantnom projektu. Hotel Opal Home je koncipiran kao boutique hotel, a mi smo radili na izradi strategije poslovanja, treningu osoblja i na odabiru dobavljača. Sarajevo je zaista u pravom smislu riječi dobilo još jedan hotelski dragulj u srcu grada", izjavio je Amer Ćorić iz kompanije Dubos doo, koja je bila glavni konsultant.

Goste je na današnjem otvorenju zabavljala profesorica violine Lejla Piljević.