Privreda
1

Izlagači iz deset zemalja pripremili bogat program na sajmu turizma List

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Lukavački sajam turizma List 2013., jedanaesti po redu, otvoren je danas na platou ispred Gradske sportske dvorane.

Na sajmu učestvuje stotinjak agencija i preduzeća iz oblasti turističko-ugostiteljske djelatnosti, turističkih zajednica te institucija i udruženja iz Njemačke, Turske, Italije, Makedonije, Albanije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

“U teškim vremenima organizujemo sajam, ali mogu potvrditi kako iz godine u godinu svjedočimo kvalitetnijim manifestacijama. I ove godine pripremili smo bogat program, a naši gosti i posjetioci imat će priliku da uživaju”, kazao je direktor sajma Izet Nuhanović.

Sajam su svečano otvorili premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i načelnik Općine Lukavac Dževad Mujkić, dok su u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupila društva iz BiH i Njemačke.

U sklopu sajma bit će organizovani okrugli stolovi o temama “Razvoj eko-turizma na području TK, potencijali i prednosti” i “Lovište Tuzlanskog kantona i koncesija”. Posljednjeg dana sajma bit će organizovana i "Novinarska kotlićijada" na kojoj će se predstavnici medija takmičiti u spremanju gulaša.