Privreda
0

Izgradnja mosta na Savi neće početi do polovine 2015. godine

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas Srni da izgradnja mosta na Savi kod Bosanske Gradiške neće početi do polovine 2015. godine.

"Hrvatska se, potpomognuta politikom iz Sarajeva, oglušila na sva naša traženja i molbe za početak izgradnje ovog mosta", rekao je Čubrilović, napomenuvši da ta zemlja još čeka novac za izgradnju mosta koji joj je obećala EU.

On je podsjetio da Republika Srpska više od tri godine ima obezbijeđene neophodne uslove za početak izgradnje mosta na Savi.

"Imamo obezbijeđena sredstva, a projekat za izgradnju mosta radio je Građevinski fakultet iz Zagreba, dok su njegovu reviziju izvršile Hrvatske ceste i institucije RS-a. Sa naše strane sve je spremno, osim što ne postoji dobra volja Hrvatske da počne izgradnja", dodao je Čubrilović.

Most na Savi kod B. Gradiške trebalo bi da spaja autoput Banja Luka–Gradiška u BiH sa autoputem Zagreb-Beograd u Hrvatskoj.

Predračunska vrijednost pokazala je da bi izgradnja mosta i pristupnih saobraćajnica trebalo da iznosi oko 50 miliona eura.