Privreda
0

Iz Sarajeva uskoro letovi za Štokholm i Berlin

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon uspješno okončane poslovne 2013. godine u kojoj je ostvaren rekordan broj putnika na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a koji je iznosio 665.638, odnosno 331.069 putnika u dolasku i 334.569. putnika u odlasku, rast prometa na ovom aerodromu nastavlja se i u 2014. godini, pa je tako u februaru usluge dobilo 17 posto putnika više, nego u tom mjesecu prošle godine, kazala je Agenciji FENA glasnovogovnica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sabina Kovač.

"Na Aerodromu Sarajevo saobraća deset redovnih aviokompanija, a putnici su u mogućnosti da otputuju u bilo koji grad u Evropi s najviše jednim međuslijetanjem", kazala je Kovač.

Naglasila je da se "rast prometa na Aerodromu Sarajevo očekuje i u narednom periodu, što je rezultat uspostavljanja novih aviolinija i povećanja čarter-letova u ljetnom periodu".

Naime, početkom ljeta planirano je uvođenje nove linije Štokholm-Sarajevo od švedske aviokompanije SAS (Scandinavian Airlines System), koja je vodeći avioprijevoznik u skandinavskim zemljama, kazala je Kovač.

Od 15. aprila otvara se i direktna linija na relaciji Berlin-Sarajevo, od njemačke aviokompanije Germanwings, koja će se odvijati dva puta sedmično, a cijena karte iznosit će 100 eura, ovisno o datumu rezervacije, dodala je glasnovogovnica Međunarodnog aerodroma Sarajevo.