Privreda
9

HUB 387 postao Microsoft BizSpark Network partner

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kompanija Microsoft BiH objavila je da je HUB 387 postao novi Microsoft BizSpark Network partner.

Iz te kompanije navode da je HUB 387 za veoma kratko vrijeme okupio respektabilnu IT zajednicu u Sarajevu, a to partnerstvo omogućava svim kompanijama koje pristupe HUB 387 projektu da se bolje upoznaju o BizSparku i direktno apliciraju za članstvo u programu.

BizSpark je Microsoftov globalni program namijenjen kompanijama mlađim od pet godina, a koje ostvaruju godišnje prihode manje od milion američkih dolara i bave se prvenstveno razvojem softvera na Microsoft platformi.

Dio BizSpark Network partner zajednice su organizacije koje sarađuju sa "start-up" kompanijama visokog potencijala, te su fokusirane na podršku kompanija koje se bave prvenstveno razvojem softvera.

Jedna od prednosti učlanjivanja u BizSpark program je i mogućnost uključivanja u globalnu BizSpark zajednicu kroz koju mogu izraziti zainteresiranost za investicije i podršku pri promociji.

Osim toga, nude se tehnički treninzi za uposlenike, učestvovanje na godišnjem evropskom BizSpark Summitu koji okuplja veliki broj investitora, prezentiranje zanimljivih rješenja na lokalnim Microsoft skupovima.

Da bi se prijavile u BizSpark program, potrebno je da kompanije kontaktiraju BizSpark Network partnera ili da posjete zvaničnu Microsoft BizSpark web stranicu, ispune formular s osnovnim podacima o kompaniji i broju uposlenih, nakon čega će prijava biti provjerena u Microsoftu, uz zahtjev za dodatne informacije o poslovanju ili proizvodima koje planiraju razvijati.

U narednom periodu, Microsoft će u saradnji sa HUB 387 i partnerima organizirati treninge za programere i IT profesionalce, odnosno studente koji žele naučiti nešto više o aktuelnim tehnologijama, saopćeno je iz Microsofta BiH.